De ce avem nevoie de nutriție personalizată?

De ce avem nevoie de nutriție personalizată?

 

De ce avem nevoie de nutriție personalizată?

 

În prezent, există o preocupare tot mai mare pentru sănătate și o stare de bine. Prezența a tot mai multe persoane care se confruntă cu obezitatea, legătura acesteia cu bolile cronice și efectele unei diete dezechilibrate ca o consecință a vieții moderne, toate acestea devin din ce în ce mai relevante în fiecare zi.

Din fericire, progresele științifice și medicale ne permit să cunoaștem nevoile nutriționale ale fiecărei persoane și să oferim planuri nutriționale și exerciții fizice menite să ajute la îmbunătățirea sănătății și la prevenirea bolilor într-un mod personalizat.

 

 

Ce este, de fapt, nutriția personalizată?

Nutriția personalizată este domeniul care se concentrează pe individualitatea umană pentru a genera strategii nutriționale care previn, gestionează, tratează anumite afecțiuni și optimizează starea de sănătate. Altfel spus, nutriția vine în sprijinul persoanelor care își doresc soluții adaptate nevoilor lor specifice, care caută soluții personalizate, dar și a celor care conștientizează că au nevoie de sprijin, chiar dacă nu înțeleg exact ce presupune nutriția personalizată.

De ce avem nevoie de nutriție personalizată?

O dietă sănătoasă și echilibrată trebuie să ia în considerare un echilibru adecvat de macronutrienți și micronutrienți, în funcție de nevoile actuale ale fiecărei persoane (obiceiuri de sănătate, fiziopatologie etc.). Pentru că fiecare persoană este unică, raportându-ne doar la statusul nutrițional al unui individ (influențat de multipli și variați factori), un program nutrițional personalizat aduce beneficiile pe care abordările „în masă” s-au dovedit a nu le livra pe termen lung.

Care este rolul dieteticianului?

În terapia nutrițională individualizată, rolul dieteticianului este de a evalua și identifica potențialele dezechilibre nutriționale ale pacientului, de a înțelege modul în care acestea pot contribui la simptomele și problemele de sănătate ale unei persoane.

Această abordare centrată pe fiecare persoană se bazează pe principii și recomandări alimentare existente și dovedite a fi sănătoase, ea este, însă, adaptată, luând în considerare starea de sănătate, obiectivele, activitatea cotidiană, preferințele alimentare ale fiecărui pacient.

Ce factori ia în considerare nutriția personalizată?

Dincolo de obiectiv și de nevoile nutriționale specifice fiecărei persoane, nutriția personalizată ia în considerare alți factori care ne influențează viața de zi cu zi și, prin urmare, ne influențează capacitatea de a adera la o dietă. Aceștia ar fi:

  • Intoleranțe alimentare, alergii;
  • Timpul liber pe care îl avem la dispoziție pentru a ne dedica pregătirii mesei;
  • Hobby-uri, dacă suntem adepții mișcării în aer liber sau la sală;
  • Stările emoționale cu care ne confruntăm;
  • Preferințele culinare, pentru ca dieta să devină un obicei însușit cu plăcere;
  • Mediul de lucru, întrucât strategia nutrițională trebuie să se poată adapta la acesta;
  • Genetica, deoarece fiecare persoană are gene diferite care determină răspunsul la diferiți nutrienți.

 

Căror persoane le recomandăm o consultație nutrițională personalizată?

Consultațiile nutriționale personalizate sunt relevante atât pentru persoanele care vor să-și îmbunătățească sănătatea, cât și pentru persoanele cu diverse afecțiuni, cum ar fi diabetul, obezitatea, bolile cardiovasculare, afecțiuni digestive persistente sau boli autoimune etc.

Domeniul nutriției personalizate are un potențial imens de a optimiza starea de sănătate și continuă să evolueze spre a deveni cu adevărat o parte integrantă a viitoarei paradigme a medicinei.

La OZONO, venim în sprijinul tău cu soluții personalizate pentru cele mai frecvente probleme legate de sănătate și succes ale vieții moderne, obiectivul fiind acela de a îmbunătăți felul în care arăți și te simți într-un mod cuprinzător, luând în considerare dieta, exercițiile fizice și suplimentul de micronutrienți de care ai nevoie în fiecare situație din viață.

Pentru orice întrebare, îți stăm la dispoziție la numerele de telefon 0332 912 ; 0775 332 912.