Colegiul Medicilor din Romania sustine eliminarea panourilor publicitare impotriva vaccinarii

Colegiul Medicilor din Romania sustine actiunea ministrului Sanatatii, Florian Bodog, pentru identificarea panourilor publicitare care promoveaza nevaccinarea.

Potrivit unui comunicat de presa, CMR si-a exprimat de fiecare data opinia privind necesitatea vaccinarii populatiei, fiind totodata unul dintre initiatorii legii vaccinarii.

“Vaccinarea a contribuit decisiv la scaderea mortalitatii si morbiditatii prin boli infectioase, a dus la cresterea  substantiala a sperantei de viata. In fiecare an circa 3 milioane de vieti sunt salvate prin vaccinare. CMR considera ca vaccinarea este un drept al copilului necesar pentru a obtine cea mai buna stare de sanatate posibila si a nu fi expus in viitor pericolelor reprezentate de unele boli infectioase grave”, precizeaza reprezentantii CMR conform comunicatului.

In Romania inregistram o scadere ingrijoratoare a acoperirii vaccinale, scadere care nu a putut fi atenuata chiar si in conditiile in care ne aflam in plina epidemie de rujeola, boala prevenibila prin vaccinare, mai scrie conform sursei mentionate.

Peste  10.000 de persoane, in mare majoritate copii, s-au imbolnavit, iar 37 au decedat. Dintre cazurile inregistrate, 99% nu erau vaccinate sau erau vaccinate incomplet.